همه چیز درباره اوت کوتور

فهرست عناوین

اوت کوتور (Haute Couture) عالی‌ترین و برجسته‌ترین رشته مد است . لباس‌های سفارشی و انحصاری که توسط بهترین طراحان و سازندگان لباس عمدتاً در آتلیه‌های فرانسوی به تولید می‌رسند، سالی دو بار در شوی بزرگ پاریس به نمایش گذاشته می‌شوند. اگر به دنیای مد و فشن علاقه‌مند هستید و اخبار مربوط به آن را دنبال می‌کنید.

شوی اوت کوتور پاریس

در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که اوت کوتور چیست ؟ و لباس‌هایی که در این رویداد مهم به نمایش گذاشته می‌شوند . دارای چه ویژگی‌هایی هستند؛ پس با ما همراه باشید.

اوت کوتور چیست؟

نمی‌توان از تاریخچه مد و لباس حرف زد و نام haute couture را به میان نیاورد. این یک عبارت فرانسوی به معنای «مد سطح بالا» است.
couture به معنای دوخت لباس، خیاطی یا سوزن‌دوزی بوده و haute به معنای شیک یا سطح بالا می‌باشد . بنابراین ترکیب این دو به معنای هنر والا یا عالی‌رتبه طراحی لباس است. لباس‌های این رویداد به طور خاص مطابق با اندازه و فرم بدن طراحی و دوخت می‌شوند . این لباس‌ها کاملاً دست‌دوز هستند . تمامی مراحل الگوبرداری، دوخت با دقت بسیار بالا به صورت دستی انجام می‌گردند . تا لباس کاملاً فیت تن هر مشتری باشد.

دوخت لباس به سبک اوت کوتور

تاریخچه اوت کوتور

نام آن فرانسوی است، قوانینش فرانسوی هستند، حتی میزان توجه به جزئیات در آن فرانسوی است. بنابراین ممکن است تعجب کنید اگر بدانید که رویداد haute couture و تمام حواشی مربوط به آن توسط یک مرد انگلیسی آغاز شد!

اولین استفاده از واژه اوت کوتور به یک مرد انگلیسی به نام چارلز فردریک ورث نسبت داده می‌شود . که بوتیک خود (به نام The House of Worth) را در سال ۱۸۵۷ در پاریس افتتاح کرد. او لیبل حاوی نام خود را روی لباس‌ها می‌دوخت . کاری که امروزه بسیار رایج است اما در آن زمان باعث شد او لقب «پدر اوت کوتور» را از آنِ خود کند. ورث با تولید لباس‌های خاص و مزین به طرح‌های زیبا که برای مشتریانش به صورت سفارشی دوخته می‌شدند . انقلابی در صنعت مد و پوشاک به پا کرد.
بعد از مرگ چارلز فردریک ورث، این سبک جدید توسط طراحان مطرحی همچون لنوین، دیور، فورچونی و شنل ادامه پیدا کرد . و امروزه نیز بسیاری از برندهای برجسته در جهان به تولید لباس‌های اوت کوتوغ می‌پردازند.

تاریخچه اوت کوتور

ویژگی های لباس اوت کوتور چیست؟

لباس‌های اوت کوتوغ با اندازه‌های کاملاً سفارشی تولید می‌شوند و در طراحی و دوخت آن‌ها از فاخرترین و مجلل‌ترین پارچه‌ها و سبک‌ها استفاده می‌گردد. در ادامه با سایر ویژگی‌های این لباس‌ها آشنا خواهیم شد:

  • این لباس‌ها به صورت کاملا سفارشی تولید می‌گردند، یعنی به تعداد انگشت‌شمار (اغلب از هر طرح یک عدد) تولید شده و دقیقاً مطابق با سایز مشتری دوخته می‌شوند.
  • پارچه‌های این لباس‌ها فوق‌العاده گران‌قیمت و دست‌دوز هستند و طرح‌های متفاوتی دارند.
  • این لباس‌ها ریزه‌کاری‌های بسیار ظریفی دارند که توسط مجرب‌ترین خیاط‌ها با دست انجام می‌شود و تولید آن‌ها بسیار زمان‌بر است. گاهی اوقات دوخت یک لباس ۷۰۰ ساعت طول می‌کشد. این موضوع، علت قیمت‌های نجومی این لباس‌ها را کاملا روشن می‌سازد.
  • گاهی لباس‌های عجیب و غریب و تزئین‌شده با مروارید و سنگ‌های سواروسکی در رویدادهای haute couture به نمایش گذاشته می‌شوند که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کنند.
طرز تهیه لباس اوت کوتور

طرز تهیه لباس اوت کوتور

برای شروع، تم کالکشن توسط “گرند کوتوریر” (مدیر هنری یک خانه مد یا طراح اصلی) انتخاب می‌شود؛ موضوعی که همه پرسنل موظف به انجام تحقیق درباره آن هستند تا طراح بتواند اسکچ‌های اولیه را ترسیم نماید.

سپس این اسکچ‌ها توسط طراح به یک چهره کلیدی در این فرآیند ارائه می‌شود: رئیس آتلیه، تنها کسی که نقش کلیدی در کل فرآیند ایفا می‌کند اما در رسانه‌ها تقریباً نامرئی است. این شخص با همکاری طراح، اسکچ را به یک لباس واقعی تبدیل می‌کند.

برخلاف لباس‌های آماده، لباس‌های اوت کوتور در مراحل اولیه به جای استفاده از ساختار و الگو، با «مولاژ» و پارچه مخصوصی به نام toile beige ساخته می‌شوند. وقتی از شکل و تناسب لباس اطمینان حاصل شد، زمان دوخت آن با استفاده از پارچه اصلی فرا می‌رسد. با نزدیک شدن به هفته مد . تیم بزرگی از خیاطان خبره به صورت فشرده با یکدیگر همکاری میکنند . تا لباس‌ها به بهترین شکل آماده شوند.

دوخت لباس اوت کوتور

تفاوت لباس اوت کوتور با دیگر لباس ها

تفاوت‌های لباس های اوت کوتور با سایر لباس‌ها را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • تولید: در تولید لباس‌های اوت کوتوغ، از اندازه‌ها و اطلاعات دقیق بدن مشتری استفاده شده و هرکدام از این لباس‌ها به تعداد بسیار محدود تولید می‌شوند، در حالی که لباس‌های دیگر به صورت انبوه تولید شده و برای طیف گسترده‌ای از مشتریان قابل دسترسی هستند.
  • زمان عرضه و فروش: لباس‌های haute couture تنها در فصل‌های تابستان و زمستان عرضه شده و معمولاً فقط افراد ثروتمند و سرشناس توان مالی برای خرید آن‌ها را دارند. اما سایر کالکشن‌ها بیشتر در دسترس عموم بوده و چندان انحصاری نیستند.
  • قیمت: همانطور که حدس می‌زنید، قیمت لباس های اوت کوتور بسیار بالا بوده و درصد کمی از افراد توان خرید آن‌ها را دارند. سایر لباس‌ها دارای قیمت‌های پایین‌تری بوده و برای قشر متوسط رو به بالا مناسب‌تر هستند.  
لباس با سبک اوت کوتور

قوانین رسمی برای لباس مد سطح بالا

برای تبدیل شدن به یک خانه مد haute couture، طراح باید با داشتن یک آتلیه که حداقل پانزده کارمند تمام‌وقت را به استخدام خود درآورده است، لباس‌های سفارشی برای مشتریان خصوصی طراحی کند. همچنین باید ۲۰ کارگر فنی تمام‌وقت در یکی از آتلیه‌های خود داشته باشد. در نهایت، خانه‌های اوت کوتور باید مجموعه‌ای از حداقل ۵۰ طرح اورجینال (هم لباس روزانه و هم لباس شب) را برای هر فصل، در ماه‌های ژانویه و ژوئیه به عموم ارائه دهند.

پارچه های اوت کوتور

با توجه به موارد بالا احتمالاً حدس می‌زنید که پارچه‌های مورد استفاده در رویداد haute couture باید از بهترین کیفیت برخوردار باشند.

پارچه های اوت کوتور

پارچه‌های زیر برای دوخت لباس‌های اوت کوتوغ مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  • تور: تورهای گلدوزی‌شده، گیپور و تورهای لوکس
  • پارچه پر: پارچه‌های توری، ژرژت ابریشمی و پارچه‌های توری کرکی
  • ترمه لوکس: پارچه‌های ترمه در طرح‌ها و ترکیب‌های مختلف
  • پارچه منجوق‌دار: پارچه‌های توری و ابریشمی مختلف که با منجوق مزین شده‌اند
  • پارچه ابریشمی: اغلب با کریستال‌های سواروسکی، پولک، گلدوزی و غیره مزین می‌شوند
  • پارچه نخی و کتان: با تزئینات فانتزی مانند دوخت ساتن، خامک‌دوزی یا پولک‌دوزی
  • پارچه نقره‌ای و طلایی: پارچه‌های توری، ابریشمی و ارگانزا که روی آن‌ها طلا و نقره دوخته شده
  • پارچه لباس عروس: مزین به تزئینات سه‌بعدی، برش‌های لیزری، مهره‌ها، کریستال‌های سواروسکی و حتی خز مصنوعی
پارچه های سبک اوت کوتور

بازار لباس اوت کوتور چه گونه است؟

طبق گزارش دیجیتال ژورنال، پیش‌بینی می‌شود که اندازه بازار جهانی لباس‌های اوت کوتور تا سال ۲۰۲۶ به ۱۳۱۴۰ میلیون دلار برسد. این مبلغ در در سال 2020، ۱۱۴۶۰ میلیون دلار بوده است.

برندهای معروف مد سطح بالا

برندهای بسیاری هستند که سالانه در رویداد haute couture شرکت می‌کنند. ده مورد از برجسته‌ترین این برندها عبارتند از:

برند های اوت کوتور
  • لویی ویتون (Louis Vuitton)
  • شنل (Chanel)
  • دیور (Dior)
  • گوچی (Gucci)
  • جیوانچی (Givenchy)
  • ولنتینو (Valentino)
  • آرمانی (Armani)
  • الکساندر مک‌کویین (Alexander McQueen)
  • بربری (Burberry)
  • سلین (Celine)
طراحان سبک اوت کوتور

اهمیت اوت کوتور برای طراحان مد و فشن

Haute couture یک رویداد جهانی بزرگ است که برای طراحان و متخصصان حوزه مد و فشن اهمیت ویژه‌ای دارد. دلیل این اهمیت را می‌توان از طریق سخنان دو نفر از برجسته‌ترین طراحان جهان پیدا کرد:

ماکسیم سیمونز (Maxime Simoens): « اوت کوتور بهترین رویداد خلاقانه برای یک طراح است. به لطف دانش فنی و مهارت طراحان فرانسوی، انتظارات به شدت بالا است. این رویداد از مرزهای صنعتی شدن فراتر می‌رود و دیدگاهی افراطی، جسورانه و غیرمتعارف را تحمیل می‌کند.»

الکساندر واتیر (Alexandre Vauthier): «اوت کوتوغ برای من بسیار مهم است زیرا در تجمل، کیفیت و خلاقیت خلاصه می‌شود. این یک رویداد منحصربه‌فرد است که مهارت‌های بزرگ‌ترین طراحان جهان را به نمایش می‌گذارد. کوتور بهترینِ بهترین‌هاست و برای من مهم‌ترین کالکشنی است که در آن همچنان خودم را به چالش می‌کشم.»

استایل اوت کوتور

کلام آخر

اوت کوتور، فاخرترین و برجسته‌ترین رویداد دنیای مد و فشن، نمادی از تجمل فرانسوی است. این عبارت را ، به لباس‌های دست‌ساز سفارشی میگویند . که ایده آن‌ها توسط طراحان برجسته جهان ترسیم میشود . و از پارچه‌های باکیفیت، گران‌قیمت و غیرمعمول با دقت بالا به جزئیات توسط تیمی از ماهرترین صنعت‌گران و خیاطان دوخته می‌شوند.

اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که با علاقه رویدادهای اینچنینی را دنبال می‌کنند و رویای شرکت در آن‌ها را در سر دارند، از همین امروز شروع کنید و با کسب مهارت‌ها و دانش مورد نیاز، پایه و اساس کسب و کار خود را ایجاد نمایید. در این مسیر می‌توانید از دوره‌های تخصصی پویا اندیش از جمله دوره طراحی لباس، دوره خیاطی و دوره‌های کار با نرم‌افزار (جمینی، مارولوس و کلوتری دی) بهره ببرید.

طراحی لباس اوت کوتور با نرم افزار

سوالات متداول :

اوت کوتور چیست؟

Haute couture یک عبارت فرانسوی به نام «مد سطح بالا» است که به لباس‌های فاخر و سفارشی ارائه‌شده در رویدادی با همین نام در پاریس اشاره دارد.

لباس‌های haute couture با سایر لباس‌ها چه تفاوتی دارند؟

مهم‌ترین تفاوت این لباس‌ها با سایرین، در مجلل و فاخر بودن، سفارشی بودن (کاملاً مطابق با اندازه و فرم بدن مشتری) و قیمت بسیار بالای آن‌هاست.

بنیان‌گذار اوت کوتور کیست؟

بنیان‌گذار این رویداد فاخر، یک مرد انگلیسی به نام چارلز فردریک ورث است.

5/5 - (2 امتیاز)

تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی طراحی لباس آموزشگاه پویااندیش

نوع آموزش ✅ عکس + فیلم
گروه تحقیقاتی : ✅ تیم طراحی لباس پویااندیش
نحوه یادگیری ✅ گام به گام و کاربردی
درجه بندی محتوا ⭐⭐⭐⭐⭐
نمایش ویدیو درباره بهترین آموزشگاه طراحی لباس
اساتید آموزشگاه بهترین اساتید مجرب طراحی لباس
نحوه برگزاری کلاس حضوری یا آنلاین
سطح کلاس گام به گام و ویژه بازار کار
نوع مدارک معتبر و قابل ترجمه
یادگیری با تضمین
دوره های جذاب ویژه بازار کار با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه
دوره های جذاب ویژه بازار کار با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *